Review MoneyMonk

De alles-in-één oplossing voor ondernemers? MoneyMonk! 30 dagen vrijblijvend uitproberen! Gratis opstartservice! De ideale uitkomst voor starters & zzp'ers! Meerdere functies om het online boekhouden gemakkelijk en overzichtelijk te maken, zoals bankkoppelingen, scan & herken, btw-aangifte en meer!

Wat zijn de voordelen van MoneyMonk?

check-markMeerdere automatische functies die het boekhouden nóg gemakkelijker maken
check-markGratis opstartservice
check-markScherpe prijzen

MoneyMonk in het kort

Ben jij een dienstverlenende ondernemer en werk je veel op uurbasis? Grote kans dat Moneymonk het online boekhoudprogramma voor jou is!

Deze boekhoudsoftware biedt een groot aantal verschillende functies aan, om zo jou optimaal te ondersteunen. Denk hierbij aan projectmanagement, factureren en automatische uitrekenen van de btw-aangifte. 

Moneymonk is vooral gericht op starters, ZZP'ers en de MKB, die werken als dienstverleners. Ben je niet zeker of het boekhoudprogramma bij jou past? Probeer het 30 dagen vrijblijvend gratis uit!

Hulp nodig bij het opzetten van het online boekhoudprogramma? Moneymonk biedt een gratis opstartservice aan: 

  • Hulp bij het inrichten van de administratie
  • Uitleg belangrijkste functie's software
  • Tips om tijd te besparen

Hoe werkt het online boekhouden met MoneyMonk?

Wij zullen de functies en de werking van het boekhoudprogramma hieronder bespreken. Verder zullen er voordelen en nadelen van de software genoemd worden.

Een factuur eenvoudig opstellen en versturen?

Factureren MoneyMonk

Kies de ontvanger van de factuur en de informatie wordt door het boekhoudprogramma ingevuld. Voeg factuur regels toe en MoneyMonk rekent de rest voor jou uit. Bespaar tijd en voorkom fouten!

Het boekhoudprogramma koppelen met een bank?

MonkeyMonk kan worden gekoppeld worden met elke Nederlandse bank. Het programma werkt samen met alle Nederlandse banken. Geen limiet, voeg elke bankrekening toe. Door de automatische bankkoppelingen bespaar je tijd en door de transacties te koppelen aan betalingen kan het boekhoudsoftware meteen de btw-aangifte uitrekenen.

Scannen & herkennen van bonnen

Met de app van MoneyMonk kan je de bonnen fotograferen. De software leest zelf de datum en het bedrag uit. Koppel hierna de bon aan de factuur of banktransactie.

Hoe kan je het overzicht bewaren met MoneyMonk?

Het boekhoudprogramma heeft meerdere overzichten beschikbaar gesteld. Denk hierbij aan een overzicht van alle statussen van je mails. Zo kan je direct zien of een mail verzonder, ontvangen en/of geopend is.

Moneymonk geeft ook een up-to-date wint- en verliesrekening, jij maakt de facturen, verwerkt de banktransacties en het programma rekent het voor je uit. Zo heb je altijd een overzicht van je financiële status. 

Er zijn ook meerdere overzichten beschikbaar, denk aan: Winst- en verliesrekening, balans, inzichten in je prestaties door rapportages en afschrijvingen.

Verkoopfacturen registratie MoneyMonk

De functies van Project Management

Functie project management MoneyMonk

Wat gaat het u kosten per maand?

  • Eerste 30 dagen gratis vrijblijvend uitproberen
  • Alleen Project Management - [Gratis]
  • Starter - €10,- De eerste 6 maanden 50% korting, daarna €20,-
  • ZZP'er - €20,-
  • MKB'er - €40,-

Wat zijn de nadelen van MoneyMonk?

Als er gekeken wordt naar de nadelen van MoneyMonk dan zie je een paar duidelijk naar voren komen. Zo is het boekhoudprogramma speciaal ontwikkeld voor starters, ZZP'ers, freelancers en MKB die actief zijn in de dienstverlening. Wanneer je een webshop hebt en producten verkoopt, dan is MonkeyMonk niet voor jou. 

Daarnaast werkt de scan en herken nog niet optimaal via de app. De documenten kunnen niet gekoppeld worden aan een transactie of factuur. Transacties worden niet weergegeven in de app, hierdoor kan je niet een inkoopfactuur maken via de mobiele app. 

Wanneer je klant na het afgesproken termijn nog niet betaald hebben kan je een herinnering sturen via MoneyMonk, maar het is niet mogelijk een incasso te sturen. Dit moet via een ander kanaal.

Ook kan je klant niet zelf digitaal een offerte goedkeuren. Je zal zelf in het boekhoudprogramma aanvinken dat die is goedgekeurd.

Het exporteren van de gegevens heeft tijd nodig, niet bij elke bank is een volautomatische koppeling mogelijk en wanneer er administratieve gegevens geimporteerd moeten worden kan dit nog niet in een keer. 

check-markVoordelen online boekhouden met MoneyMonk

  • Gratis 30 dagen uitproberen
  • Gebruiksvriendelijk
  • Zeer overzichtelijk
  • Mobiele applicatie
  • Automatische koppelingen
  • Scherpe prijzen
  • Snelle, bereikbare helpdesk
  • Youtube video's met uitleg
  • Rittenregistratie

Nadelen van het boekhoudprogramma

  • Gericht op starters, ZZP'ers, freelancers en MKB actief in de dienstverlening
  • Mobiele applicatie werkt nog niet optimaal
  • Niet mogelijk een incasso te sturen
  • De klant kan niet digitaal een offerte goedkeuren
  • Geen UBL facturen mogelijk
  • Importeren van gegevens is omslachtig

 

 

MoneyMonk - Online Boekhouden voor ZZP'ers

Alles-in-één online boekhouden voor Starters ✓ ZZP'ers ✓ MKB ✓ Telefonische ondersteuning ✓ Uren ✓ Ritten ✓ Facturatie ✓ Bonnen ✓ Btw ✓ Bank ✓ App


MoneyMonk youtube kanaal

MoneyMonk beschikt over een uitgebreid youtube kanaal. Op het kanaal leggen hoe functies werken. Dit gebeurt van eenvoudige zaken zoals het uploaden van je eigen logo tot hoe je zelf verkoopfacturen kunt opmaken. Het youtube kanaal is volgens Boekhoudprogramma.eu zeker voor starters of ZZP'er ideaal. Het werkt eenvoudig en helpt je snel op pad bij het starten van je boekhouding bij MoneyMonk.

 

 


MoneyMonk Reviews

  • Heel makkelijk en snel. U kunt op jouw tijd en op uw gemak u boekhouden doen. Ik adviseer u om het te proberen. Daarnaast kan je ook gratis cursussen volgen en u krijgt een proef periode. En ze zijn er goed in, u zult er geen spijt van hebben. Probeert u het maar.

    Sterke punten
    Makkelijk

    Zwakke punten
    Geen

    Door Karin Martens op 15 maart 2019 Reageer
  • Dagelijks een uitgebreid overzicht hebben in jouw gegevens.
    Zo is het voor mij makkelijker geweest de afgelopen maanden.
    Ik zie percies als ik winst heb gemaakt of verlies heb geleden.
    Ik streef altijd naar succes en met moneymonk ben ik zeker dat ik dat haal.

    Door Antonia Jonker op 14 maart 2019 Reageer
  • De eerste 6 maanden ? 10 per maand, daarna ? 20 per maand. Dat is zeker wel een voordeel en voor velen, online boekhouden heeft mij geholpen als ZZP'er bij al mijn boekingen, sedert ik het heb aan gevraagd. Ik hoeft mijn boekingen niet bij te houden he wordt allemaal voor mij bijgehouden.

    Sterke punten
    Tarief voordelig.

    Door R. Miller op 14 maart 2019 Reageer
  • Met MoneyMonk kun je online factureren en boekhouden. Dat werkt dus heel prima voor mij aangezien ik een bedrijf hebt waar ik dagelijks klanten moet helpen. Op de website vindt je een demo die je de knepen van het vak uitlegt. Op deze manier kun je proefondervindelijk zelf de software van MoneyMonk uittesten. Dat is een echte redder voor startende ondernemers die niet goed zijn in het boekhouden. Ik raad een ieder aan om MoneyMonk eens uit te proberen !!

    Sterke punten
    Op de website vindt je een demo die je de knepen van het vak uitlegt.

    Zwakke punten
    Geen nadelen.

    Door Saar Vermeulen op 13 maart 2019 Reageer
  • Ze vereenvoudigen processen, geven je inzichten over jouw financiën en delen hun kennis met je. Veder hebben ze een eenvoudige prijsstructuur, tot software waar je prettig mee kan werken. Dus van mij krijgt dit bedrijf een goed cijfer, en zou zeggen is de moeite waard!

    Sterke punten
    Zij helpen graag

    Zwakke punten
    geen

    Door Bernardina Vink op 13 maart 2019 Reageer
  • Mijn bedrijf is in stijgende lijn en heb dan ook steeds meer opdrachten. De boekhouding was dan ook elke keer weer een kwelling om te doen. Maar ik gebruik nu sinds kort de online boekhouding van MoneyMonk en het is weer leuk om de boekhouding te doen. Heb sinds ik dit gebruik ook weer meer vrije tijd voor andere dingen.

    Sterke punten
    Echte aanrader voor elke ZZP'er.

    Zwakke punten
    Nog niet tegen gekomen.

    Door Esther Kuipers op 12 maart 2019 Reageer
  • Online Boekhouden is niet ooit zo leuk geweest en nog erbij heel veel voordelen, als ondernemer was het voor mij van belang om een boekhouden programma aan te schaffen en dat kan ik nu vrij makkelijk doen bij MoneyMonk, echt een aanrader voor ondernemers.

    Door Edwin Willems op 12 maart 2019 Reageer
  • Online Boekhouden echt een aanrader voor velen, ook wel voor mij, sinds ik dit heb kan ik gratis uren regristreren, ritten en projecten maken zowel facturen en word sneller betaald met iDEAL. De btw-aangifte wordt voor mij uitgerekend. Telefonische ondersteuning krijg ik ook wel en bespaar ik tijd. Zo ook is er een veilige opslag met dagelijkse backup.

    Sterke punten
    Alles is een voordeel voor mij.

    Zwakke punten
    Heb ik nog niet ondekt.

    Door W. Broek op 11 maart 2019 Reageer
  • Ik heb gekozen voor Moneybird om mijn boekhouden als ZZP'er, omdat ik in een handomdraai een offerte of een factuur kan maken. Factuurregels kan ik direct aan de categorieën koppelen.Documenten kunnen gemakkelijk worden toegevoegd via mijn mobiel of het web. Zo blijft mijn boekhouding altijd op orde.De btw percentages uit de facturen en inkomende documenten worden automatisch verwerkt in mijn btw aangifte. En het is gebruiksvriendelijk en snelle verwerking.

    Door Ella H. op 11 maart 2019 Reageer
  • Eerlijk gezegd is moneymonk èèn van de beste online boekhouden dat ik ben tegen gekomen.
    Los van dat ze snel zijn
    Is het ook nog betaalbaar.
    En hun opslag en backup is geweldig
    Dus de veiligheid van je gegevens is gegarandeerd.
    Vandaar dat ik heel erg tevreden ben met ze.

    Sterke punten
    Goede backup

    Door Roland Post op 10 maart 2019 Reageer
  • Sinds ik een eigen bedrijf ben begonnen deed ik de boekhouding offline en was er vaak lang mee bezig, maar nu ik Online Boekhouden heb ondekt, ben ik snel klaar met mijn boekingen en kan het overal mee naar toenemen op mijn laptop. Is dus zeker een aanrader om te gebruiken als u ook een bedrijf heeft.

    Sterke punten
    Echt handig en ook nog 3 maanden gratis te proberen.

    Zwakke punten
    Heb ik nog niet kunnen vinden.

    Door Olivia Molenaar op 10 maart 2019 Reageer
  • Ik gebruik Online Boekhouden nu al ruim 5 maanden. Het is een online boekhoudprogramma dat zich onderscheid door zijn gebruiksvriendelijkheid, eenvoudig en overzichtelijkheid van alle andere boekhoudprogramma die op de markt zijn. In het begin maakte ik gebruik van excel-bestanden die ik telkens moest downloaden en weer uploaden van dropbox. Het is te begrijpen dat ik aan het eind van het kwartaal dus zelf handmatig de BTW moest berekenen. Dit hoeft dus allemaal niet meer. Ik krijg nu dagelijks de bankafschriften van mijn bedrijf automatisch via de Online Boekhouden. Ik bespaar nu zoveel tijd met het doen van mijn administratie dat ik meer tijd over heb voor het uitvoeren van opdrachten van mijn klanten. Dat is wel noodzakelijk voor de ondernemer om zo zijn klanten altijd te vrede te kunnen stellen.

    Sterke punten
    Een erg overzichtelijke en goede hulp functie.

    Zwakke punten
    Er is een beperkt aantal aan boekhoudingen per jaar.

    Door Ida V. op 9 maart 2019 Reageer
  • Mijn jaar is goed begonnen met een boekhoud programma van MoneyMonk. Ik hoef mij geen zorgen te maken over een achterstand van mijn administratie. Alles is up to date wat de boekhouding betreft. Heel snel en makkelijk en tijd besparend. Mijn complimenten aan jullie.

    Sterke punten
    snel en tijdbesparend

    Zwakke punten
    Geen nadelen

    Door Kim van den Broek op 9 maart 2019 Reageer
  • Ik heb sinds kort deze online boekhouding. Vond het eerst allemaal wel eng, maar na het gebruiken van deze site heb ik veel vertrouwen gekregen. Het is heel erg handig en makkelijk. Zelf je eigen boekhouding doen is nu een fluitje van een cent geworden.

    Door Jolanda Dijk op 8 maart 2019 Reageer
  • Mijn ervaring met MoneyMonk online boekhouden wil ik graag delen. Vanaf uploaden van je eigen logo tot hoe je zelf verkoopfacturen kunt opmaken is een hele opluchting geweest voor mij. Het werkt eenvoudig en helpt je snel op pad bij het starten van je boekhouding bij MoneyMonk.

    Sterke punten
    heel eenvoudig en snel

    Zwakke punten
    Geen nadelen

    Door M. Zutphen op 8 maart 2019 Reageer
  • Het is heel raadzaam om online boekhouding te proberen. Ik ben er heel blij mee, omdat ik eerder heel veel tijd nodig had om alles in elkaar te krijgen. Soms moet je gewoon nieuwe dingen proberen om goede resultaten te krijgen. Mijn zaken lopen heel goed nu.

    Sterke punten
    Binnen korte tijd heb je alles rond.

    Door Mark Heijden op 7 maart 2019 Reageer
  • Super super blij hiermee
    Ik heb eerder online boekhouden gebruikt maar voldeed niet aan mijn eisen
    Het Werd mij aangeraden om moneymonk te proberen en heb er sinsdien geen spijt van.
    Als kleine ondernemer vind ik het handig om ten alle tijden een overzicht te hebben in mijn financieel gebeuren en met moneymonk kan ik dat.
    Super tevreden hiermee.

    Sterke punten
    Snel

    Door Gerrit van de Pol op 7 maart 2019 Reageer
  • Ik ben online aan dit programma gekomen en ik zag dat het een hoge score had, bijna een 10. Er waren al veel recensies dus ik durfde het wel aan. Ik heb maar een eenmanszaak, dus hoge kosten en teveel 'gedoe' wilde ik vermijden. Wat ik erg handig vond is dat de BTW-aangifte voor me wordt uitgerekend en dat ze constant bereikbaar zijn voor constante ondersteuning telefonisch.
    Ik moet zeggen, dit had ik aan het begin ook wel even nodig. Ik begreep het niet meteen allemaal maar nu is het me wel duidelijk en kan ik goed met het programma werken. Ik raad het aan.

    Sterke punten
    BTW-aangifte wordt uitgerekend, goede telefonische ondersteuning

    Zwakke punten
    vergt wat oefenen voor je doorhebt hoe het precies werkt (het gaat niet vanzelf) maar dat is normaal.

    Door Ludovicus Prins op 6 maart 2019 Reageer
  • Ik was al een geruime tijd op zoek naar een goed online boekhoud programma. Na wat speurwerk kwam ik uit op moneymonk. Het is een simpel programma, en is ook zeker de moeite waard om het eens te proberen. Niet geschoten is altijd mis zeg ik altijd. Ik heb nog geen nadelen kunnen vinden.

    Sterke punten
    Makkelijk, goed bereikbaar.

    Door Tess K. op 6 maart 2019 Reageer
  • Als ZZP'er Was ik al een tijdje op zoek naar een goed online boekhoud programma die aansloot op mijn wensen. Toen iemand mij MoneyMonk aanrade was ik meteen verkocht. In de avond uren was ik altijd veel tijd kwijt om facturen te maken, boekhouding bij te houden, maar nu met MoneyMonk ben ik meestal binnen een uurtje klaar en voor de prijs hoef je het niet te laten. De service is ook echt geweldig, MoneyMonk denkt met je mee.

    Door Thomas de Vries op 9 februari 2019 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.



Bezoek MoneyMonk

Schrijf je eigen review