Visma Eaccounting

Visma online boekhouden en factureren voor ondernemers! Probeer nu gratis 30 dagen! Bespaar tijd door de automatische koppelingen! Gratis app voor scannen, facturen en boekhouden! E-facturen verzenden en ontvangen is mogelijk! Zelf boekhouden of toch met een accountant werken? Laat je accountant online meekijken!

reden-voor-aanschaf Bankkoppelingen
reden-voor-aanschaf Gratis app
reden-voor-aanschaf Breid het pakket uit met bestaande apps en online (branche)oplossingen!

Visma boekhouding kort samengevat

Visma heeft verschillende boekhoudprogramma's ontwikkeld. Één van deze programma's is Visma Eaccounting. Visma eAccounting is ontwikkeld voor de zelfstandig ondernemer. Voor het MKB en grote bedrijven heeft men weer andere programma's ontwikkeld, zoals bijvoorbeeld Davilex.

Visma heeft bij eAccounting veel geautomatiseerd, zodat je veel tijd bespaart. Denk aan fotograferen van je facturen en bonnetjes, maar ook bankkoppelingen en koppelingen met de kassa, het pinapparaat en de webshop!

Verder kan je ook e-facturen versturen en kan je samenwerken met je accountant.

Het boekhoudprogramma is geschikt voor starters en ZZP'ers. Er zijn meerdere extra pakketopties beschikbaar, zodat je het pakket naar jouw wens kan aanpassen en uitbreiden.

Net als vele andere boekhoudprogramma's is ook Visma eAccounting 1 maand gratis te proberen.

Online boekhouden met Visma

Het boekhoudsoftware zal hieronder uitgebreid besproken worden. Eerst komen de functies en mogelijkheden aan bod, daarna worden de verschillende pakketen besproken.

Hoe werkt het factureren?

Bij het versturen van facturen heb je veel keuze. Je kan namelijk vanuit het programma de factuur versturen als e-factuur of pdf-bestand, via Visma AutoInvoice, maar je kan het ook opslaan en uitprinten. Hiernaast is er ook de mogelijkheid om het te laten printen, frankeren en posten via Visma. Deze mogelijkheden zijn beschikbaar via desktop en mobiel!

factuur visma

Automatische verwerking van de facturen

Wanneer je een elektronische factuur ontvangt, kan je die door de software direct in de boekhouding laten verwerken. Scannen en overtypen is dus verleden tijd! Enige wat nodig is, is een goedkeuring.

 
Klanten die geen software hebben dat e-facturen ondersteunt? Dan kan je de factuur als pdf-bestand versturen, zelf via de post of de post-service van Visma.
Visma AutoInvoice verstuurt de factuur via een beveiligde verbinding, hiervanuit kan de klant zelf kiezen welk bestandsformaat hij/zij wil dowloaden.

De tarieven van Visma AutoInvoice

Deze automatische verwerking in het boekhoudprogramma heeft geen abbonementskosten, je betaalt per verwerking:

tarieven-e-facturatie-visma

Wat is er nog meer mogelijk?

Het is mogelijk om periodieke facturen te versturen, maar ook facturen versturen naar groepen. Dit is uitermate handig bij stichtingen en verenigingen.

Verder is het mogelijk om betaalherinneringen te versturen.

Koppelingen Visma eAccounting

De automatische verwerking van de betalingen en betaalopdrachten zorgt voor een up-to-date financieel overzicht. Hierdoor heb je altijd zicht in de financiën en (achterstallige) betalingen.

Met welke banken is er een directe bankkoppeling beschikbaar?

Op het moment is het mogelijk om met ABN AMRO, Bunq, ING, Rabobank en Triodos Bank een direct automatische koppeling te maken. Je sluit hiermee de bankrekening aan op de boekhouding. Je bespaart hier veel tijd mee, doordat je niet meer bij- en afschrijvingen zelf in de boekhouding hoeft te zetten.

Hoe werkt bankkoppeling bij Visma eAccounting?

De bankkoppeling stemt bijgeschreven betalingen af op de uitstaande verkoopfacturen. Dit wordt elke dag bijgewerkt. 

Heb je een Rabobank rekening?

Wanneer je een Rabobank rekening hebt, dan heb je een extra functie:
Als je een inkoopfactuur inboekt in het boekhoudprogramma, dan worden de gegevens zoals crediteur, referentie, vervaldatum en te betalen bedrag automatisch verwerkt in Rabobank. Het enige wat je hierna hoeft te doen is inloggen bij Rabobank en de betaling goedkeuren.

Geen rekening bij de bovenstaande banken?

Geen probleem! Je kan altijd, ook wanneer je geen gebruik wilt maken van de koppelingen, bestanden importeren vanuit de bank en verwerken in het programma. Verder kan je natuurlijk ook het handmatig verwerken in Visma.

De app van Visma

Visma heeft ook 2 apps, waarmee je via een mobile device ook je boekhouding kan doen. De een is Visma eAccounting, deze kan je gebruiken voor de boekhouding. De andere is Visma Scanner, met deze app kan je bonnetjes scannen. Deze scan & herken app is heel handig voor het verwerken van bonnetjes.  

Visma eAccounting app

De app biedt de mogelijkheid aan om facturen te bekijken, notitites te maken en je ontvangt herinneringen & meldingen. Je hebt dus altijd en overal inzicht in de boekhouding!

Visma Scanner

Maak met de app een foto van het bonnetje en deze wordt direct verwerkt in de boekhouding. De afschrijving wordt automatisch gekoppelt aan het bonnetje, doordat de bedragen aan elkaar gekoppelt worden.

Niet zo bekend met boekhouden?

Visma biedt gratis e-books en e-learning aan op de site. Deze helpen je op weg, zodat je niet alleen het boekhoudprogramma onder de knie krijgt, maar ook het boekhouden zelf.

Aanvullende modules & functionaliteiten

Wil je het pakket uitbreiden met modules? Visma biedt er verschillende aan. Onderstaande modules kun je ook wederom per maand afnemen.

 1. Offertes & Orders
 2. Voorraad
 3. Logistiek
 4. Financiel Overview
 5. Urenregistratie
 6. Mutatie Import
 7. Webshop
 8. E-facturatie

 

Wat zijn de prijzen?

Er zijn 3 pakketten beschikbaar, je kan het pakket kiezen dat bij jou past!

Kosten Visma eAccounting

Voor- en Nadelen van eAccounting

Extra bijbetalen modules

Hoewel het pakket vrij scherp geprijst is, zit niet alles er meteen bij. Voor de extra modules zul je per maand wat extra moeten gaan betalen.

Ook het gebruik van de Visma AutoInvoice betaal je per verwerking.

Meerdere apps

Hoewel Visma mobiele functies heeft, zijn deze wel opgedeeld in 3 apps.

Werking app met Android

De urenregistratie app werkt goed met een iPhone mobiel, alleen bij een Android mobiel is deze niet beschikbaar. Dus Android-gebruikers denk hieraan!

Verder kan je de app niet koppelen aan een timer of je agenda, je zal het dus zelf moeten invoeren.

Voordelen

 • Automatische bankkoppelingen
 • Mobiele apps
 • e-Facturatie mogelijk
 • Pakket kan gemakkelijk uitgebreid worden
 • Goede klantenservice

Nadelen

 • Snel al bijbetalen voor functies/modules - basispakket is echt basis
 • 3 verschillende apps
 • Urenregistratie werkt niet goed op Android

Reviews Visma eAccounting

Lees hieronder alle ervaringen van gebruikers van het boekhoudprogramma Visma!

 

 

 

 

 


Visma Reviews

We hebben nog geen reviews. Voel je vrij om je ervaringen te delen en schrijf een review over Visma.

Bezoek Visma

Schrijf een review