Exact Online is het professionele online boekhoudprogramma voor de ervaren en groeiende ondernemer! Probeer het nu 30 dagen gratis! Exact Online is de marktleider op het gebied van online boekhoudsoftware in Nederland. 220 koppelingen beschikbaar, Mobiel App beschikbaar, gemakkelijk factureren en de mogelijkheid om te werken met je eigen accountant! 400.000 ondernemers zijn je voor gegaan!

check markJe accountant kan meekijken

check markVele automatisch koppelingen

check markInnovatief bedrijf

Wat kan je allemaal verwachten bij Exact Online?

Exact Online blijft uitbreiden, maar we gaan de bestaande functies behandelen. We zien al snel dat Exact niet de ideale uitkomst is voor de kleinere ondernemer, dit komt door de maandelijkse kosten. De prijs-kwaliteit verhouding is daarintegen wel in orde.

Het boekhoudprogramma biedt meerdere pakketten aan, hierdoor kan het meegroeien met de ondernemer. Exact zorgt voor een gemakkelijke boekhouding met vele mogelijkheden. Ben je niet bekend met (online) boekhouden? Geen probleem! Exact heeft naast een helpdesk ook online trainingen. Deze zijn gratis beschikbaar en verzorgen een uitgebreide uitleg over het gebruik van het boekhoudprogramma.

Hoe gaat het factureren in zijn werking?

factureren

Het factureren is heel gemakkelijk gemaakt en is hierdoor heel snel. Je hoeft maar een paar vakken in te vullen en de rest is geautomatiseerd. Dit kan je zelf allemaal instellen. 

Nadat je de factuur hebt gemaakt en ingevuld, kan je gemakkelijk deze ook weer uitprinten. Dit ziet er zo uit: 

factuur uitprinten

Koppelingen Exact online - Welke bankkoppelingen zijn er?

Op het moment is er een bankkoppeling beschikbaar bij 4 banken: Rabobank, Bunq, ING en . Hierdoor bespaar je nog meer tijd en zorg je ervoor dat er minder fouten worden gemaakt. Bezoek de website van Exact om te kijken naar de actuele status van alle bankkoppelingen.

Functionaliteiten Exact

Exact Online is uit te breiden met 220 zakelijke softwareprogramma integraties, geen ander programma biedt dit aan. Ook is het mogelijk om samen met je accountant te werken in het programma. Verder is het mogelijk elektronisch te factureren, hierdoor komt de facturatie direct in de administratie terecht van je klant.

Altijd en overal is het boekhoudprogramma beschikbaar, door de mobiele app. Je kan bonnen en facturen mee scannen zodat dat deze meteen automatisch in de administratie verwerkt kunnen worden. De app heeft geen beperkingen, je kan de gehele administratie doen! 

Scan & herken

Bespaar tijd door de scan & herken functie, Je maakt een foto van de factuur, deze wordt verwerkt en hij staat in je administratie. Alle facturen zijn direct opgeslagen en je bespaart flink veel tijd doordat je de factuur niet handmatig hoeft in te voeren. Het kan via de mail en app geüpload worden. 

Exact online prijzen - wat zijn de kosten?

Exact online hanteert verschillende soorten abonnementen. De Exact online abonnementen zijn allen bedoeld voor de groeiende / ervaren ondernemer. Naast de basisfuncties die een pakket heeft is er de mogelijkheid om extra functies los aan te schaffen. Hierdoor kan het prijzig worden per maand, maar kun je het wel precies zo inrichtig als je zelf wenst voor je onderneming.

Kosten Exact online

 

Voordelen & Nadelen van Exact online boekhouden

Als er gekeken wordt naar de mindere punten van Exact, dan komen er een paar dingen naar voren:

De prijs

Voor een startende / kleine ondernemer is de aanschaf van het boekhoudprogramma een erg hoge investering. Het is een van de duurste software op de de markt. Je krijgt er wel kwaliteit voor terug, maar je betaalt er wel meer voor.

Daarnaast zijn veel add-ons ook betaald, hierdoor kunnen de maandelijkse kosten vrij hoog worden.

De voordelen van Exact Online

 • Online App beschikbaar
 • Je boekhouder/accountant kan meekijken in de administratie
 • 220 mogelijke koppelingen
 • Tijdbesparende functies, zoals scan & herken
 • Meerdere pakketten beschikbaar
 • Online trainingen beschikbaar

De nadelen van Exact Online

 • De prijs, de basispakketten zijn vrij hoog in de prijs
 • De add-ons kosten ook geld, hierdoor kan de maandelijkse prijs snel oplopen

 

Bedrijfssoftware voor je boekhouding, administratie, urenregistratie, projectmanagement, orderbeheer, voorraadbeheer, CRM & productie.

 


Exact Online Reviews

  Veel te duur

  Ik vind het programma veel te duur voor wat je er als "kleine ondernemer" voor krijgt. Daarnaast heb ik regelmatig problemen ondervonden met het programma en ook de bankkoppeling is meerdere malen uitgeschakeld waardoor ik veel werk heb gehad om het opnieuw te installeren en ook om de boekhouding terug recht te trekken. Daarnaast vind ik het programma niet gebruiksvriendelijk voor een kleine ondernemer.

  Slechte software nog slechtere

  Slechte software nog slechtere service, ik zie veel reviews van exact online die vooral negatief zijn.
  Toch krijgt exact op de één of andere manier 8 uit 10 score.
  Exact was een tijdje echt een heel goed programma, maar dit is allang niet meer zo, door allerlei hoe zal ik het noemen downgrades is de software gewoonweg slecht te noemen, ze zijn nu al een tijdje met een AI bezig maar de fouten die daardoor ontstaan zijn echt schokkend, ongewenste boekingen in het memo en op de bank die gewoon fout zijn en niet meteen direct zichtbaar. exact vind het allemaal wel ok zo en doet weinig aan klanten service of het oplossen van problemen. Gewoon niet doen als je de keuze hebt, het enige wat automatisch gaat bij exact zijn de prijsverhogingen die zijn er namelijk aan de lopende band. Verder gaat alles automatisch naar de ..... en ben je uren bezig om uit te zoeken waar het vandaan komt en het dan weer op te lossen. En meld je zo'n probleem krijg je totaal geen antwoord omdat er bij exact zeker geen support profesionals werken.

  Sterke punten
  Het was ooit goed

  Zwakke punten
  slechte software
  er worden veel foute boekingen gemaakt door exact (alles automatisch he)
  totaal geen support of ook maar enige kunde bij support.
  extreem hoge facturen
  functionaliteit die er altijd was verdwijnt en moet dan later extra voor worden betaald.

  persoonlijk heel veel problemen met exact over het algemeen slechte aftersales en software heeft vaak probelem

  Het valt op dat veel sites zeer negatief zijn. beetje erg verdacht dat hier alleen positieve reacties staat

  Sterke punten
  opzet van pakket maar pakket functioneert wel heel anders hier wordt bespreken dus geen sterke punten

  Zwakke punten
  slechte aftersales, problemen worden niet opgepakt. Zelfs informatie zonder toestemming aan derden verstrekken. worden innovaties beloofd die nog niet beschikbaar zijn. De koppeling met bunq is een voorbeeld van, d.d. 9 december 2019 werkt het niet, maar staat er wel op

Bezoek Exact Online

Schrijf een review