Moneybird, het boekhoudprogramma voor simpel factureren! Plezier in je financiële zaken met Moneybird. Van starters tot MKB'ers, dit boekhoudprogramma maakt boekhouden gemakkelijk en zorgt ervoor dat je plezier krijgt erin! Klanten kunnen offertes online ondertekenen, altijd overzicht in je financiële zaken, automatische verwerkingen, IOS app en nog veel meer! 

Ontvang 60 dagen langere proefperiode t.w.v. 50 euro via Boekhoudprogramma.eu. Je hebt dus 120 dagen tijd via Boekhoudprogramma.eu om te ervaren of Moneybird bij je past!

check markPeriodieke facturen versturen
check markOverzichtelijk rapportages
check markGratis basisaccount & lage prijzen voor uitbreidingen!


Hoe zou je Moneybird in het kort kunnen beschrijven?

Moneybird is het ideale boekhoudprogramma voor de wat kleinere ondernemers. Het is zeer gebruiksvriendelijk en het zorgt ervoor dat je tijd bespaart op je boekhouding!

De software heeft verschillende functies voor het vergemakkelijken van de boekhouding, denkend aan online offertes versturen en het laten ondertekenen door de klant. Het online boekhoudprogramma zorgt ervoor dat je gemakkelijk kunt factureren, dit resulteert in een versnelling van het betaalproces!

Probeer het gratis 60 dagen uit, als je via Boekhoudprogramma.eu aanmeldt!

Nog niet bekend met boekhouden? Geen probleem bij Moneybird. Er zijn meerdere services die aangeboden worden:

 • Gratis online boekhoudcursus in de vorm van filmpjes!
 • Kennisbank over de vele functies
 • Vind je geen antwoord op je vraag? Binnen 1 werkdag antwoord van het supportcenter

Kosten en prijzen Moneybird

Je kan gebruiken maken van het gratis pakket, maar je kan dan wel maar maximaal 3 verkoopfacturen en 3 inkomende documenten per maand aanmaken. De andere pakketten:

Kosten Moneybird

Online boekhouden met Moneybird, hoe werkt het?

Eerst bespreken we de functies en hoe Moneybird werkt. Daarna zullen we de voordelen en nadelen van het boekhoudprogramma kort samenvatten.

Het opstellen en versturen van een factuur

Hoe stel je een factuur op?

Het opstellen van een factuur is simpel in Moneybird. Wanneer je een nieuwe factuur maakt staan jouw bedrijfsgegevens automatisch in de factuur en is de ingestelde huisstijl ook al aanwezig. Jij zorgt voor het correct invullen van de factuurregels en Moneybird rekent de bedragen uit.

Maar hoe verstuur je hierna de factuur?

Dit doe je vrij simpel. Je tikt aan hoe je de factuur wilt verzenden en drukt op versturen!

Welke opties zijn er allemaal bij facturen?

Er worden vele andere functies aangeboden bij facturen door Moneybird. Je kan bijvoorbeeld het programma de factuur laten vertalen in een van de 10 talen! Ook kan je korting geven op producten, een IDEAL of paypal link direct meesturen bij de factuur en nog veel meer! Hieronder staan alle onderwerpen in de kennisbank van Moneybird:

Wat verder ook mogelijk is, is een bestaande factuur dupliceren en deze gebruiken voor een nieuwe facturu. Zo kan je gemakkelijk een periodieke factuur opstellen, maar ook kan je verstuurde facturen op deze manier herstellen. Je kan met creditfactuur een nieuwe factuur sturen, waarin je aanpassingen doorvoert. Dan kan je bijvoorbeeld wanneer er iets teruggestuurd wordt, een factuur opsturen waarin dit is aangepast. Dit wordt dan ook automatisch aangepast in jouw financiële resultaten. 

De meerdere opties bij facturen

 

Koppelingen Moneybird - Welke banken zijn beschikbaar?

Bunq, ING, Knab en Rabobank hebben een mogelijkheid van bankkoppeling met Moneybird. Ze zijn op het moment ook bezig met andere banken:

Bankstatus Moneybird

Hoe krijg je overzicht op je resultaten met Moneybird?

Een belangrijks aspect van een boekhoudprogramma is dat je goed inzicht krijgt in de resultaten van je bedrijf. Moneybird zorgt voor overzichtelijke resultaten, waarbij je specifieker kunt kijken als je dat wilt. bijvoorbeeld bij de resultatenrekening, hierbij kan je meerdere filters instellen en ook op elk bedrag klikken. Je kan op deze manier op alle bedragen specifieker ingaan.

Resultatenrekening

Wat zijn de nadelen van Moneybird?

Het boekhoudsoftware heeft een paar nadelen. Bijvoorbeeld dat wanneer je klanten via IDEAL link betalen in de factuur, maak je extra kosten van 1 euro. Het is natuurlijk wel handig dat je meteen IDEAL mee kan sturen, dus je kan voor jezelf bepalen of jij dit nadeel tegen de tijdsbesparing op weegt.

Nog geen automatische koppelingen met andere grote banken. Deze zijn wel aangevraagd en in behandeling, maar op het moment zijn deze nog niet mogelijk.

Wanneer je liever telefonisch geholpen wordt, en je bij Moneybird aan het verkeerde adres. Het helpcenter is alleen online bereikbaar. 

De software werkt niet optimaal voor grotere bedrijven, omdat bepaalde btw-afschrijvingen niet of niet goed verwerkt kunnen worden door Moneybird. Er wordt aangeraden om inkomen- en omzetbelasting te laten controleren door een boekhouder.

De nadelen van Moneybird op een rijtje:

 • Kosten van 1 euro per IDEAL betaling, wanneer deze via Moneybird wordt meegestuurd
 • Nog geen automatische koppelingen met andere banken
 • Geen telefonische helpcenter
 • Niet geoptimaliseerd voor grotere bedrijven

Wat zijn de voordelen van Moneybird?

 • Gratis 60 dagen extra uittesten, als je jezelf via Boekhoudprogramma.eu aanmeldt. Dit betekent 120 dagen proefperiode!
 • Ideale facturatie programma, facturen versturen binnen 2 minuten!
 • Online offertes laten accepteren en automatisch verwerken tot facturen
 • Facturen automatisch laten vertalen
 • Automatische bankkoppelingen met Bunq, ING, Knab & Rabobank
 • Overzichtelijk en specifiek resultaten bekijken
 • Scherpe prijzen!

Moneybird Reviews

Bezoek Moneybird

Schrijf een review